Piet Heinplein: vervangen bruggen en kademuren en herinrichting

De bruggen en kademuren op het Piet Heinplein zijn aan vervanging toe. Ook maakt de gemeente de gracht onder het plein weer open. De (voorbereidende) werkzaamheden zijn al begonnen. Begin 2024 is de vernieuwing van het plein klaar.

De kademuren rond het Piet Heinplein en de bruggen naar de Elandstraat en de Anna Paulownastraat staan op houten palen. Door een bacterie in het water zijn de houten palen aangetast. Daarom vervangt de gemeente de bruggen uit 1902 en de houten fundering van de kademuren.

Tegelijk krijgt het Piet Heinplein een andere indeling. De overdekking van de gracht tussen de 2 bruggen in verdwijnt. Hierdoor wordt de gracht weer zichtbaar, net als vroeger. Ook komt er een plek waar (rondvaart)boten kunnen aanleggen. Het werk aan de bruggen, de kades en het plein starten in het eerste kwartaal van 2022.

In de periode maart tot en met 10 augustus 2021 start men met de voorbereidende werkzaamheden, elektriciteitskabels, datakabels en stadsverwarming worden vervangen en omgelegd.

Meer weten? Kijk op de website van de Gemeente Den Haag.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Stapels Advies Hypotheken en Verzekeringen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie