Piet Heinplein: vervangen bruggen en kademuren en herinrichting

De bruggen en kademuren op het Piet Heinplein zijn aan vervanging toe. Ook maakt de gemeente de gracht onder het plein weer open. De werkzaamheden gaan helaas langzaam. Pas medio maart 2024 is de vernieuwing van het plein klaar. 

De kademuren rond het Piet Heinplein en de bruggen naar de Elandstraat en de Anna Paulownastraat staan op houten palen. Door een bacterie in het water zijn de houten palen aangetast. Daarom vervangt de gemeente de bruggen uit 1902 en de houten fundering van de kademuren. In de periode maart tot en met augustus 2021 heeft men de hiervoor voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, de elektriciteitskabels, datakabels en stadsverwarming zijn vervangen en omgelegd.

Tegelijk krijgt het Piet Heinplein een andere indeling. De overdekking van de gracht tussen de 2 bruggen in verdwijnt. Hierdoor wordt de gracht weer zichtbaar, net als "vroeger". Ook komt er een plek waar (rondvaart)boten kunnen aanleggen. Hierboven staat een impressie 'foto' van de nieuwe situatie zoals het er medio maart 2024 uit zal gaan zien! 

Overlast/omrijden

Het werk aan de bruggen en de kades is gestart, zodat het niet meer mogelijk is de Piet Heinstraat in te rijden vanaf de Anna Paulownastraat. Het is nog wel mogelijk helemaal aan het einde van de Anna Paulownastraat te parkeren en vervolgens te voet de Piet Heinstraat in te gaan. Om de Piet Heinstraat 18 per auto te bereiken rij je de Anna Paulownastraat in, en ga je bij het Anna Paulownaplein rechtsaf, en vervolgens linksaf de Trompstraat in. Rijd deze straat helemaal uit en je rijdt 'tegen ons kantoor aan'. In verband met deze omleiding is de rijrichting in dit deel van de Trompstraat tot 2024 omgedraaid.

Meekijken

Via www.kijkopdebouw.nl kan je 'live' meekijken naar de voortgang.

Animatie

De gemeente Den Haag liet een animatie maken van de nieuwe situatie. Deze staat op YouTube.

Meer weten? Kijk op de website "bereikbare stad' van de gemeente Den Haag.

Afronding werkzaamheden

Inmiddels is men - ruim twee jaar na aanvang - de werkzaamheden aan het afronden. De laatste stukken bestraten, verkeerslichten plaatsen en de belijning aanbrengen. Eindelijk, de officiële opening zal op zondag 14 april plaats vinden! Het Piet Heinplein zal tussen 13:00 en 14:00 officieel geopend worden door wethouder Robert Barker (Wethouder buitenruimte, dierenwelzijn, milieu en stadsdeel Haagse Hout). In de gezellige Piet Heinstraat is er dan een Flagship Market, een lifestyle markt met vintage, mode, vinyl, heerlijk eten en drinken en lekkere live muziek! Van 11:00 tot 18:00.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Stapels Advies Hypotheken en Verzekeringen maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie